BusinessClinic Burn-out Coach

Opleiding Burn-out coach/preventie-adviseur

Deze opleiding is in lijn met de wetgeving psychosociale risico’s en in lijn met de richtlijnen verstrekt door de Vereniging van Erkende Stress & Burn-out coaches.

De opleiding bestaat uit 6 dagen en is opgebouwd uit evidence based elementen, zodat zij als opleiding ruimschoots aan de steeds strengere kwaliteitsnormen beantwoordt.

Een kwalitatieve en professionele burn-out coach worden, die kan werken in lijn met de wetgeving en de strengere normen.

Voor wie?

 • voor coaches/therapeuten/zorgverstrekkers die burn-out willen benaderen vanuit een coachende rol.
 • voor startende burn-out coaches die tevens een basisopleiding volgen/plannen.
 • voor leidinggevenden uit bedrijven en organisaties die mee de burn-out preventie in hun team of bedrijf willen ondersteunen
 • voor consultants/coaches die bedrijven willen begeleiden in hun burn-out preventie-beleid.

Unieke opleiding met inbegrepen bijhorende supervisie en aanvullende ondersteuningsmogelijkheden.

Programma

Deze opleiding biedt naast theorie, vooral veel concreet toepasbare coachmodellen en makkelijk te hanteren stappenplannen voor de preventie en aanpak van burn-out.  Komen zeker aan bod:

 • Verschillen tussen stress-burn-out en depressie.  Wat kan en mag je doen als coach?  Wat kan je doen binnen het bedrijf? Maatschappelijk en wettelijk kader: afbakening van verantwoordelijkheid.
 • Burn-out = een gradueel proces: hoe werkt dit, welke signalen zijn er, hoe de communicatie aangaan,…
 • Taal van het lichaam: als coach de lichaamstaal leren lezen van je cliënt.  We leren methodes om je cliënt terug in verbinding te brengen met zijn/haar lichaam.
 • burn-out: werkgerelateerd of persoonsgerelateerd?  De invloed van persoonlijkheidskenmerken zoals HSP, perfectionisme, eigenwaarde, intro/extraversie.  Werkgerelateerde factoren zoals de functie, taak, het team, de werkomgeving en werkdruk.  Methodes om cliënt zelf verantwoordelijkheid te leren nemen.  Aanleren hoe je als coach bedrijven kan begeleiden.
 • Concrete stappenplannen: gestructureerd en evidence-based, voor een bewezen wetenschappelijke aanpak van burn-out en toch op maat van je cliënt.
 • Integratieve visie: de mens als totaalbeeld: welke elementen spellen allemaal een rol bij ontstaan van burn-out en welke methodes kunnen elkaar versterken?
 • Preventie: wie is er kwetsbaar, signalen leren detecteren, tijdig ingrijpen, coachmodellen om bewustwording te creëren.
 • Aanpak: verschillende fases burn-out: elke fase vereist specifieke aanpak. Hoe, wat en wanneer?
 • Stressmanagement-technieken: korte introductie van methoden die ondertussen wetenschappelijke basis hebben en toepasbaar zijn in coachpraktijk en/of werkomgeving.
 • Praktische en concreet toepasbare coach-modellen voor burn-out.  Heel handig als coach en grotendeels ook toepasbaar in een werkomgeving.  Gebaseerd op ervaringsgerichte formats, zijn eye-opener voor iedereen.  Zowel individuele formats als groepsformats.  De formats worden aangeleerd met oefeningen en kader.  Ze volgen onze eigen ontwikkelde IKA-methode (Inzicht – Kader-Actie).

Data – najaar 2019

reeks op dinsdagen:

dinsdag 17 september

dinsdag 24 september

dinsdag 1 oktober

dinsdag 8 oktober

dinsdag 15 oktober

dinsdag 22 oktober

Prijs = 1.750 €, excl. btw.

Inclusief:

Lesmateriaal + 1 supervisie-afspraak (1,5 uur, individueel in te plannen)

Certificaat

koffie/thee

KMO-portefeuille mogelijk.

Voor de gedetailleerde invulling van het programma en lesdata, contacteer Wendy Ceulemans, 0496/66.46.26 of via wendy@businessclinic.be